top of page

Arama Sonuçları

"" için 62 öge bulundu

  • Valilik: Şerbetçi Architects | Our site is still under construction

    Valilik: Projeler Gaziantep Başkonsolosluğu Konum : Gaziantep - Türkiye Tarih: 2021 İnşaat Alanı: 16.250 m² Tür: Karma kullanım Durum: Devam ediyor ​ Gaziantep'in önemli merkezlerinden kolay ulaşımı ile Gaziantep Prokonsolosluğu, tarihi İpek yolunu ve ormanı aynı anda gören ender yerlerden biridir. İpek yolu, Doğu ve Batı'yı birbirine bağlayan ve MÖ 2. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar ekonomik, kültürel, politik ve dini etkileşimlerin merkezinde yer alan bir ticaret yolları ağıdır. ​ ​ ​ ​ ​ Valilik: Projeler

  • Mehmet Akif Ersoy Cultural Hub: Şerbetçi Architects

    Anchor 1 EKSM: Projeler Anchor 2 EKSM: Projeler Anchor 3 Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi İstanbul, Türkiye, 2020 Karma Kullanım, Devam ediyor 845 m² 2021, İstiklâl Marşı'mızın 100. yılı olarak bizler için özelleşmektedir. Bu yılda, İstiklâl Marşı'mızın yazarı olan Mehmet Akif Ersoy'un adıyla tasarlanan kültür evi projesini sizlere sunarız. ​ Toplum bağlarını güçlendirmek ve bulunduğu bölgedeki sosyal ihtiyaçları karşılamak adına tasarlanmış Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi, birçok faaliyeti içerisinde barındırmaktadır. Eğitim, spor, sosyal ve sanatsal aktivitelerin buluştuğu yapı, dik açılarla bulundukları cephelere yönelmiş üç farklı birimi farklı renklerle tanımlayarak alanlar ve aktiviteleri karakteristik bir tasarım kararıyla ele almaktadır. Bu birimlerin yanısıra merkez kütle, tırmanış duvarına sahip olarak peyzaj alanıyla spor etkinliği kapsamında bir bütünlük kurmaktadır. Yapı, bütün bu dinamizmi, yeşil alanları ve faaliyet alanları ile birlikte her kesimden tüm yaş gruplarına hitap etmeyi amaçlamaktadır.

  • G-Hub Sefaköy: Şerbetçi Architects

    Anchor 1 EKSM: Projeler Anchor 2 EKSM: Projeler Anchor 3 G-Hub Sefaköy İstanbul, Türkiye, 2020-2022 Konut, Devam ediyor 33.000 m² G-Hub Sefaköy projesi, İstanbul'un Sefaköy ilçesinde, önemli caddelerden birine komşuluk etmektedir. Dolayısıyla bölgenin işlek ve canlılığını destekleyecek bir tasarım fikri ön planda tutulmuştur. Bunun yanısıra bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen proje, kullanıcılarına şehir hayatıyla bütünleşen bir meydan, ticari alanlar ve konutlar sunmaktadır. Proje alanı, içeriye doğru açılan ve çerçeve formu oluşturan bir yapı ile bir yanı caddeye doğru açılmış yarı açık bir avlu ile ele alınmıştır. ​ Meydan, iki farklı kotta ele alınarak genişletilmiş ve alt kotta geniş bir galeri boşluğu sağlanarak kullanım alanı zenginleştirilmiştir. Yapıda bulunan kırıklı cephe, ticari alanların formuyla bütünleştirilerek dinamik ve aktif bir kurgu amaçlanmıştır. Projede yalnızca yapıda konaklayanlar değil, çevrenin de her daim kullanabilecekleri bir meydan oluşturulmuştur ve kafe alanları, mağazalar bu bağlamda çevre alanların kullanımına doğru yönelmiştir.

  • Portfolyo | Şerbetçi Mimarlık

    Şerbetçi Portfolyo Kapak Şerbetçi Portfolyo Hakkında Şerbetçi Portfolyo Arka Kapak Şerbetçi Portfolyo Kapak 1/76

  • Çınar Houses: Şerbetçi Architects

    Çınar Evler sosyal konut projesi çok yönlü eğimli bir arazi üzerinde konumlanmıştır. Bir deprem bölgesi olan İzmit'te yer alan proje, tüm bu doğal etkiyi dikkate alan güçlü bir yapı olarak tasarlanmıştır. 4 blok arsa özelliklerine göre özellikle yüksekliklerine göre konumlandırılmıştır. Apartman tipolojisini sadece 3 tiple sınırlandırarak maliyet ve zaman açısından düşük olmasının yanı sıra eşit bir sosyal yaşama ve yatay mimariye katkı sağlamakta olan Çınar Evler, eşsiz bir orman ve koy manzarasına sahiptir. Her ne kadar konum İzmit şehir merkezinden izole edilmiş gibi görünse de kolay erişim imkanları sayesinde toplu taşıma ile kısa sürede ulaşım sağlamaktadır. Öte yandan Çınar Evler, içerisinde bulunan mağazalar ve peyzaj alanları sayesinde kapalı konut mantığından uzaklaşarak ihtiyaçlara cevap veren bir kent hayatı sunmaktadır. ​ Ön tasarım sürecinde bağlam, Çınar Evler projesinde dikkate alınması gereken önemli parametrelerden biri olmuştur. Bu nedenle bu projenin cephe ve peyzaj tasarımında orman evleri referans olarak kullanılmıştır. Blokların girişlerinde giydirme cephe ve termowood kullanımı, tasarım konseptinin önemli bir elemanı olmuştur. Bu sayede çevre ile güçlü bir ilişki kurulmuştur. Bu ilişki, blokların girişlerinde ve cephenin girintili noktalarına doğru kurgulanan ağaçlar ile doğa ile iç içe bir yaşam sağlayarak güçlendirilmiştir. Çınar Evler projesinde sosyal yaşam, yeşil alan, parklar, yarı açık alanlar, yürüyüş yolları ve spor alanı çok önemli bir yere sahiptir. Peyzaj alanları, yapıların sağladığı açıklar sayesinde bir bütünlüğe sahiptir ve yarı açık alanlarda konumlandırılan merdiven ve rampalar engellilerin rezidansta oturmasını ve sirkülasyonunu destekler. 4 monoblok cephe, bazı noktalarda girintiler oluşturularak alt bölümlere ayrılmıştır. Bu sayede müstakil orman evleri algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Çok yönlü eğime yönelerek bu algıyı güçlendiren Çınar Evler, toplamda 4 blokta 143 daire ve 5 mağazadan oluşan bir proje olarak tasarlanmıştır. 87 metrekare üzerinde bahçe, oturma odası ve 2 yatak odası bulunan 2+1 37 daire bulunmaktadır. Ayrıca, bir salon ve 2 yatak odalı 93 metrekareye sahip 2+1 66 daire ve bir salon ve 3 yatak odalı 124 metrekareye sahip 3+1 40 daire bulunmaktadır. Bu proje için önemli anahtar kelimeler doğa, yaşam kalitesi, sosyal alan, sosyal eşitlik, yatay mimari, zaman ve düşük maliyettir. ​ Eğimli bir topoğrafya üzerinde konumlanan Çınar Evler projesi, peyzaj tasarımının çizgisel anlamda şekillenmesine temel oluşturmuştur. Alanın doğu-batı ekseninde, aynı zamanda ana peyzaj sirkülasyonunu oluşturan yaya yürüyüş yollarının lineer hatları bu şekilde belirlenmiştir. Lineer hatlar, çeşitli açık alanlar ve yarı açık alanlarda spor sahaları, etkinlik alanları ve rekreasyon alanları sunarak her yaştan sakine yönelik bir peyzaj olanağı sunmaktadır. Peyzahda çocuk oyun alanları, egzersiz ekipmanları, mini basketbol sahasının yanı sıra açık hava satranç alanı bulunmaktadır. Ayrıca topoğrafyanın hareketine göre yarı açık mekanlar önerilmiştir. Rekreasyon alanları eğimli topografyaya göre tasarlanmıştır. ​ Projede, herkes için erişilebilir bir yaşam alanı sağlamak için yaya yürüyüş yollarının minimal bir eğimle birbirine bağlanması ve fonksiyonel alanlara engelsiz bağlantı sağlanması çok önemlidir. Ayrıca binalar arasında merdivenle geçişler, yaya yolları ile proje alanının kuzey-güney aksı arasında bağlantı kurulmasını da sağlamaktadır. Çevrede yeşilin devamlılığını sağlamak adına bitki örtüsü ve yarı gölge bitkiler ile bu bölgeler desteklenmiştir. ​ Proje alanı ormanlık alanlara bitişik olduğundan, sahada bitkisel çeşitliliği destekleyecek malzeme seçimleri yol gösterici olmuştur. Bunun yanında mevsimsel sürekliliği sağlamak, gölgelik alanlar oluşturmak ve yaya yollarında oluşabilecek rüzgar koridorlarını önlemek adına yeşil bitkilerin çeşitliliği de ön plana çıkmaktadır. Mevsim geçişlerinde yaprakların renk değişimleri ve koku bahçelerinde şekillenen aromatik bitkiler, kullanıcılar için keyifli alanlar sunacaktır. Ayrıca İzmit Çınar Evler, ismini bölgede ve projede kullanılan ağaç türünden de almaktadır. ​ Gündüz aydınlatmasının yanı sıra aydınlatılmış güvenli açık alanların oluşturulması ve gece kullanım alanlarının desteklenmesi de önemlidir. Bu projede direk aydınlatma tercih edilmiştir, bu nedenle armatürlerin insan ölçeğinde olması ve seçilen direk tiplerinin tasarımın genel diline uygun olması esastır. Bu nedenle Bollard, yüksek aydınlatma ve sokak aydınlatması tercih edilmiştir. ​ CinarEvleri: Projeler Çınar Evler İzmit, Türkiye, 2020 Konut, Devam ediyor 17.000 m² ​ CinarEvleri: Projeler

  • G-HUB_2020 | Şerbetçi Mimarlık

    1/5 G-Hub Sefaköy Konum: İstanbul, Türkiye Yıl: 2020 Durum: Under Construction Tip: Residence G-Hub Sefaköy G-Hub Sefaköy projesi, İstanbul'un Sefaköy ilçesinde, önemli caddelerden birine komşuluk etmektedir. Dolayısıyla bölgenin işlek ve canlılığını destekleyecek bir tasarım fikri ön planda tutulmuştur. Bunun yanısıra bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen proje, kullanıcılarına şehir hayatıyla bütünleşen bir meydan, ticari alanlar ve konutlar sunmaktadır. Proje alanı, içeriye doğru açılan ve çerçeve formu oluşturan bir yapı ile bir yanı caddeye doğru açılmış yarı açık bir avlu ile ele alınmıştır. ​ Meydan, iki farklı kotta ele alınarak genişletilmiş ve alt kotta geniş bir galeri boşluğu sağlanarak kullanım alanı zenginleştirilmiştir. Yapıda bulunan kırıklı cephe, ticari alanların formuyla bütünleştirilerek dinamik ve aktif bir kurgu amaçlanmıştır. Projede yalnızca yapıda konaklayanlar değil, çevrenin de her daim kullanabilecekleri bir meydan oluşturulmuştur ve kafe alanları, mağazalar bu bağlamda çevre alanların kullanımına doğru yönelmiştir.

  • mevlanakapı | Şerbetçi Mimarlık

    1/8 Mevlanakapı Halk Merkezi Konum: İstanbul, Türkiye Yıl: 2020 Durum: Konsept Tip: Halk Merkezi Mevlanakapı Halk Merkezi

  • Mehmet Akif Ersoy Public Center: Şerbetçi Architects | Our site is still under construction

    Mehmet Akif Ersoy Eğitim Merkezi Yer : İstanbul - Türkiye Tarih: 2020 Yapılı Alan: 845 m² Tür: Karma kullanım Durum: Yapıldı ​ 2021 İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılı ve yıl dönümü adına projemiz Mehmet Akif Ersoy Eğitim Merkezi'ni memnuniyetle temsil ederiz! Bina, sosyal aktiviteler, kültürel paylaşımlar, eğitim toplantıları ve spor tesisleri ile toplumun iletişimini artırmayı hedefliyor. Şerbetçi Architects tasarımıyla eğitim merkezi de Eyüpsultan'ın toplumsal ihtiyaçlarına göre şekillendi. Binanın kompakt tasarımı, yörünge tarafından dik olarak döndürülen üç aynı ünite ve ayrıca tırmanma duvarlı bir blok içerir. Ayrıca kompleksin merkezindeki herhangi bir etkinliğe katılanlar için bir çocuk evi ve kafeteryası bulunmaktadır. Bu, projenin her yaştan ve her ilgi noktasında nasıl erişilebilir olduğunu ortaya koyuyor. Mehmet Akif Ersoy Public Center: Projeler Mehmet Akif Ersoy Public Center: Projeler

  • 246 next level | Şerbetçi Mimarlık

    1/9 Next Level Country Konum: İstanbul, Türkiye Yıl: 2023 Durum: Yapım Aşamasında Tip: Next Level Country İstanbul’un en hızlı gelişen ve büyüyen bölgesi olan Eyüp Sultan, Göktürk’de konumlanacak olan Next Level Country projesini geliştirirken çok yönlü bir araştırma ve tasarım sürecinin gerekliliği kabul ettiğimiz ilk karar oldu. Projenin konum olarak Göktürk bölgesinin en önemli ulaşım aksı olan Hasdal-Kemerburgaz yolunun üzerinde bulunması projeye önemli bir kazanım sağlarken oturacağı arazinin yeşil alan statüsünü kaybetmiş olması nedeniyle 3 tarafını saran yeşil örgünün kesintiye uğraması, projeye bu yeşil dokunun devam ettirilmesi yönünde bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumlulukla beraber doğaya saygı göstererek, bölgenin doğası, topografya, bitki örtüsünün cinsi ve konumu gibi temel nitelikleri bozmadan araziye cevap veren ve bu nitelikleri yeniden kullanmayı tercih eden mimari dilde, güneş yönü, etkin rüzgarlar gibi verileri önceleyerek, fonksiyonellik ilkesi ve yerel yapı malzemesinin kullanımı ile desteklenen tasarım kararları çerçevesinde bölgede eşsiz bir mimari görünüm yakalanması, projenin ana yaklaşımıdır. Ana yaklaşımımızdan hareketle, programın bileşenleri olan ortak ve müstakil birimlerin ve sosyal alanların kullanımını arazi yönlendirmiştir. Bu yönlendirme yatayda ve dikeyde çeşitli ulaşım akslarıyla desteklenirken, birimlerin birbirleriyle ve çevreyle ortak bir örgü içinde bulunması, birimlerin modül olarak ele alınıp birimden bütüne esnek kullanım şeması sunmasıyla kontrollü olarak sağlanmıştır. Projenin detayına indiğimizde arazi sınırlarının getirdiği yatayda uzunlamasına yerleşim gerekliliği, bahsettiğimiz esnek kullanım şeması sayesinde fonksiyonel ve estetik bir biçimde çözülmüştür. Güney Batı’dan Kuzey Doğu’ya uzanan bu yerleşimde arazinin Güney Batı’sının Hasdal-Kemerburgaz yoluna yaslanması sebebiyle gün içinde ortak kullanımın beklendiği ticari ve ofis birimleri bu bölgeye yerleştirilmiş olup, projenin Kuzey Doğu’suna ilerledikçe birimlerin tekilleşmesi ve yeşile karışması hedeflenmiştir. Yoğun olmayan bu yapılanmada, malzeme seçiminde çeşitliliğe gidilmeden, az sayıda malzemenin farklı doku, kombinasyon ve önlemlerle, değişik yüzeylerde özgün kullanımıyla farklılaşma sağlanmıştır. Next Level Country mimari anlamda, İstanbul Göktürk’e özgün modern tasarım dili, fonksiyonelliği ve çevre yaklaşımı ile benzerlerinden farklılaşıyor.

  • Tate: Şerbetçi Architects

    Tate Vakfı Şerbetçi Mimarlık Tate: Projeler YAKINDA..!

  • Mixed use | Our site is still under construction

    Çınar Evleri ESYM G - Kıbrıs Nidapark Bomonti Arjaan MSV Erenköy Sanko İpek Yolu Eko-Hotel Azerbaycan EVKA G- Hub Mixed use: Projeler

  • eyüpsultan cult | Şerbetçi Mimarlık

    1/12 Eyüpsultan Kültür ve Sanat Mekezi Konum: İstanbul , Türkiye Yıl: 2019 Durum: Yapım Aşamasıda Tip: Kültür Merkezi Eyüps ultan Kültür ve Sanat Merkezi Eyüpsultan Kültür ve Merkezi, günümüzde Sultan Center olarak bilinen tarihi kent merkezi boyunca yer almaktadır. Bu proje için oyun alanları, yeşil ve spor alanları gibi rekreasyon alanına hizmet eden bir meydan oluşturarak yeşil bir alan oluşturmak ve siteyi sokaklara açmak için iki yeni cadde planlanmıştır. ​ Tasarımın hacmi ile ilgili olarak, cephe üç parçaya bölünerek yapının çevre dokularla uygun olmayan ölçeği azaltılmıştır. ​ Ayrıca proje alanı sokaklar, yeşil, spor, ticaret ve daha birçok eksene bölünmüştür. Bina bu eksenlere göre konumlandırılmıştır. Bu sayede çevrelenmiş fonksiyonlarla bir uyum sağlanmıştır. Tasarım ayrıca spor merkezi, kütüphane, atölye alanları, ofisler, market ve çok fonksiyonlu odalar gibi birçok işlevi de bünyesinde barındırmaktadır.

bottom of page