top of page

Arama Sonuçları

"" için 62 öge bulundu

  • azerbaijan | Şerbetçi Mimarlık

    1/5 Eco-Resort Azerbaijan Location: Quba, Azerbaijan Year: 2019 Status: Concept Type: Hotel Eco-Resort Azerbaijan The project discovers the mountain ranges of Azerbaijan. Surrounded by pure nature, the hotel aims to blend with environmental values. Therefore, visitors would reach the regenerating atmosphere with its nature-oriented approach. ​ The landscape of Azerbaijan promising a great regeneration for people, which leads the project to tend on nature. In order to emphasize the surrounding elements, it is necessary to concern environmental adapting. Thus, the design aims to enhance geographical and local values whilst creating a place to refresh. ​ The project site is a neighbor of a village named "Qriz". As it is located in the mountains of Azerbaijan, the project has a huge responsibility of adapting forms, materials and functions into the landscape. The geography and villages present traditional vernacular settlements, which directs the design in ecological and sustainable forms and materials. Therefore, environment shapes the eco-design and harmony with all aspects of the geography, nature and living of the village is provided. Local elements are reflected as the materials of the project. Together with the geographical elements, vernacular references from the neighborhood are also represented respectfully as a sustainable contemporary architecture in the eco-hotel design.

  • 244 Next Level | Şerbetçi Mimarlık

    1/11 Next Level Kemer Konum: İstanbul, Türkiye Yıl: 2023 Durum: Yapım Aşamasında Tip: Next Level Kemer İstanbul’un gözde yerleşim bölgesi olan Eyüp Sultan, Göktürk’de konumlanacak olan Next Level Göktürk projesi ana ulaşım akslarına yakınlığı ve projeyi çevreleyen yeşil doku etkisiyle yerleşim şemasının önem kazandığı bir mimari yaklaşım gerektirdi. Doğaya saygı göstererek, topografya şartlarını, bitki örtüsünün cinsi ve konumu gibi temel nitelikleri göz önünde bulundurarak araziye cevap veren bir mimari dilde, güneş yönü, etkin rüzgarlar gibi verileri önceleyerek, fonksiyonellik ilkesi ve yerel yapı malzemesinin kullanımı ile desteklenen tasarım kararları çerçevesinde proje sakinlerine iyi bir “hayat” sunmak, projenin ana yaklaşımıdır. Ana yaklaşımımızdan hareketle, mimari birimler arazi sınır hattına konumlandırılarak araziyi çevreleyen bir çeper oluşturulmuş olup, ortada korunaklı büyük bir avlu insanlara sunulmuştur. Bu yerleşim avlu oluşumunun yanı sıra mimari birimlerin birbirini kesmeden doğal ışık alımını maksimize etmesini sağlamıştır. Sosyal açıdan bir topluluğun ortak bir meydana sahip olması fikri projenin konsept aşamasında güçlü bir karar etkeni oluşturmuştur. Avlu ortasında “hayat” olarak adlandırdığımız bir açıklık projenin sosyal tesisi olarak konumlandırılırken, sosyal tesisin içinde barındırdığı çeşitli sosyal imkanların yanı sıra büyük avlunun insanları ortasına çekmesi noktasında projenin kalbini oluşturmaktadır. Mimari birimlerin çeper oluşturmak için arazi sınırına yerleştirilmesi fikrini benimsediğimizde insanların “Bu bir duvar mı?” şeklinde soruları aklına getireceğini varsaymamız kaçınılmazdı. Bu kaygıları düşünerek mimari birimlerin bu yerleşiminde birbirlerine olan mesafesi, dikey ve yatayda kesen yaya aksları ve önemlisi birimlerin cephe tasarımlarında keskin hatlardan uzak, geçirgen bir tasarım benimsememiz bu yerleşimi bir duvar değil “çeper” olarak konumlandırmamızı sağlıyor. Ortasında hayat barındıran, geçirgen ama koruyucu bir çeper, bunu büyük bir organizmaya benzetebiliriz. Next Level Göktürk tüm bu nitelikleriyle farklı bir “hayat” tecrübesini sakinlerine sunarken bölgede farklı bir örnek teşkil etmesi nedeniyle bu sosyal ve estetik anlayışın yaygınlaşmasını amaçlamaktadır.

  • Gaziantep Governor Building: Şerbetçi Architects

    Anchor 1 EKSM: Projeler Anchor 2 EKSM: Projeler Anchor 3 Gaziantep Valilik Binası Gaziantep, Türkiye, 2021 Kamusal, Devam ediyor 16.250 m² Gaziantep'in en önemli noktalarına kolay erişim imkanı olan Gaziantep Valilik projesi, tarihi İpek Yolu ile ormanın kesişiminde bulunan özel bir konuma sahiptir. İpek Yolu, yüzyıllarca en önemli ticaret hattı olmuştur ve günümüzde ise tarihi değerini korumaktadır. Bu sebepten ötürü projenin tasarım kararları, bölgenin tarihi öneminden beslenerek ortaya çıkmıştır. Gaziantep Valilik projesi, bölgenin geleneksel dokusunu çağdaş bir yorumlama ile ele alarak kamusal bir mekan oluşumunu tarihi bağlarla sağlamaktadır. Bu doğrultuda, Gaziantep hanlarının temel yapıtaşı olan ve önemli bir geçit görevi üstlenen 'kabaltı' (abbara), projenin kamusal kapılarını açarak çağdaş bir biçimde yeniden form kazanmıştır. ​ Proje içerisinde iki karşılıklı yönden yaya akışını sağlayan kabaltı, güçlü cephe kurgusunun yanısıra önemli bir hat oluşturmakta ve burada bir 'hayat' sağlamaktadır. Kamunun kullanımına davetkar ve bir açıklıkla imkan tanıyan proje, iç avlusunda müzeye sahip olmakta; bu müze ise bizlere bölgenin tarihi dokusunu yansıtan çok değerli arkeolojik eserler sunmaktadır. Kamusal geçirgenliğin getirdiği bir diğer tasarım kararı ise, oluşan iç avlunun aydınlatılması üzerine olmaktadır. Tavanda yer alan kare ızgara formundaki açıklıklar sayesinde içeriye doğrudan gün ışığı alınarak mekansal genişlik ve ferahlık sağlanmıştır. Böylece keskin olması beklenen açık-kapı alan geçişleri hafifletilerek tamamen aydınlık bir yarı-açık alan tanımlanmıştır. ​ Projenin açık alanında bulunan pasaj, kapalı alanlarında karşılıklı olarak bir mescid ve kütüphane bulundurmaktadır. Kütüphane, cam cephesi sayesinde dışarı ile güçlü bir bağ oluştururken mescidin ihtiyacı olan izolasyon da dolu bir cephe ile sağlanmıştır. Mescidin yükselen sivri ucu, camilerde bulunan minare kavramını mescidde manevi bir bütünsellikle işleyerek çağdaş bir biçimde yorum katmaktadır.

  • Public | Our site is still under construction

    Konut Projeleri 2021, İzmir - EVKA Residences EVKA İzmir 2020, İzmit - Çınar Houses Çınar Evler 2020, İstanbul - G-Hub Sefaköy G-Hub Sefaköy 2017, Gaziantep - Sanko Silk Road Sanko İpekyolu Public: Projeler

  • Gaziantep Valili | Şerbetçi Mimarlık

    1/8 Gaziantep Valilik Binası Konum: Gaziantep, Türkiye Yıl: 2021 Durum: Yapım Aşamasında Tip: Kamusal Gaziantep Valilik Binası Gaziantep'in önemli merkezlerinden kolay ulaşımı ile Gaziantep Valiliği tarihi İpekyolu ve ormana aynı anda bakan ender yerlerden biridir. İpek yolu, Doğu ile Batı'yı birbirine bağlayan ve MÖ 2. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar ekonomik, kültürel, politik ve dini etkileşimlerin merkezinde yer alan bir ticaret yolları ağıdır. Bu da bölgenin tarihi önemini gösteriyor. ​ Bu doğrultuda, çağdaş tasarım yaklaşımının yeniden yorumlanmasıyla, kentin tarihi mirasına saygı gösterilmesi projenin temel özelliğidir. Tasarım, halk için yeni bir erişilebilirlik sağlar ve binayı bir geçit olarak açar. İçeride mozaik, sanat ve kalıntı gibi arkeolojik unsurların kalıcı koleksiyonuyla insanları davet eden bir müze var. ​ Gaziantep'in tarihi mirası, Türkiye'deki en zengin referanslardan biridir. Proje, bu mirasa saygı duyuyor ve tarihi geçit kemerlerinin bir form (türkçe: kabaltı) olarak yeniden yorumlanmasıyla bundan etkilenmiş ve tasarım, onu içeride 'yaşam' yaratmak için çağdaş bir yansıma olarak kullanıyor. İç avluda, jeolojik ve tarihi bulgulardan elde edilen sanatları temsil eden bir arkeoloji müzesi bulunmaktadır. ​ Tasarım, kamusal alanları kültürel bir yaklaşıma dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle, bir tanıtım oluşturmak için tavandaki delikler, gün ışığını binanın içine getirir. Doğal ışık, kalıcı koleksiyonu içeren merkezi alanın ferahlığını arttırır. Özetle, Gaziantep Valilik Binası projesi, kültürel mirası toplumla harmanlayacak şekilde temsil etmesi açısından önemli bir tasarımdır.

  • Sanko Silk Road: Şerbetçi Architects

    Anchor 1 Anchor 2 EKSM: Projeler EKSM: Projeler Anchor 3 Sanko İpek Yolu Gaziantep, Türkiye, 2017 Karma Kullanım, Devam ediyor 180.000 m²

  • Fatih Municipality Library: Şerbetçi Architects

    1/12 Fatih Belediyesi Kütüphanesi Konum: İstanbul, Türkiye Yıl: 2020 Durum: İnşa edildi Tip: Kamusal Fatih Belediyesi Kütüphanesi ​ Fatih Belediyesi Kütüphanesi, İstanbul'un en büyük kütüphanelerinden biri olarak yer almaktadır. Bir belediye binasının zemin katında yer almasına rağmen projenin en önemli kısmı kütüphane ile belediye binası arasındaki bağlantıyı kesmekti. Bu nedenle girişler yeni planlama doğrultusunda yeniden konumlandırılmıştır. Kütüphanelerin en önemli konularından biri sessizliğin ve izolasyonun hakim olduğu mekanlara sahip olmaktır. Bu nedenle 7/24 açık kamusal alanlar, yarı izole mekanlar ve bireysel çalışma alanları ile kütüphaneden geçiş kademeli hale geldi. ​ Uzay kafes sistemi ile kapatılan iç avlunun ortasına, mekânı zenginleştirmek ve misafir deneyimini artırmak için uygun çalışma alanlarının yer aldığı bir amfi tiyatro eklenmiştir. Ses düzeni düşünülerek iç avluda akustik panellerden oluşan ikinci bir yüzey oluşturulmuştur. Yeni kütüphane avlusu ve mevcut bina cepheleri bu panellerle kaplanarak kütüphane misafirleri için mekansal akış oluşturulmuştur. Kütüphane girişi iç mekan bitkileri ve doğal ahşap çıtalarla yenilenmiştir. Galeri boşluğunda ve kütüphane girişinde bulunan çıtalarla bir ritim yakalanmıştır. Bu ritim, kütüphanenin iç avlusundaki akustik panellerle sürdürülmüştür. Böylece iç mekan bitkileri ve doğadan ilham alan renk tonları ile motivasyonu artıran, dinamik, ferah bir çalışma alanı tasarlandı. Ayrıca surların içinde kalan ve İstanbul'un özünü oluşturan Fatih'i de İstanbul'u anlatan şairlerimizin sözleriyle kütüphane girişimizde resmediyoruz. İç mimaride İstanbul kuşlarından ilham alarak tasarladığımız sanat eserleri ve aynı zamanda emsallerimizden derlediğimiz değerli cümlelerle tarihe göz dikiyoruz.

  • Azarbaijan Otel: Şerbetçi Architects | Our site is still under construction

    Azarbaijan Otel : Projeler Azerbaycan Otel Yer : Azerbaycan Tarih: 2019 İnşaat Alanı: 12.000 m² Tür: Otel Durum: Konsept Azarbaijan Otel : Projeler

  • Portfolyo | Şerbetçi Mimarlık

    Şerbetçi Portfolio Cover Page Şerbetçi Portfolio About Şerbetçi Portfolio Cover Back Şerbetçi Portfolio Cover Page 1/76

  • Mevlanakapı Public Center: Şerbetçi Architects

    Anchor 1 Anchor 2 EKSM: Projeler EKSM: Projeler Anchor 3 Mevlanakapı Yaşam Merkezi İstanbul, Türkiye, 2020 Kamusal, Konsept 4.850 m²

  • MSV Erenköy: Şerbetçi Architects | Our site is still under construction

    MSV Erenköy Yer: İstanbul /Türkiye Tarih: 2019 Yapılı Alan: Tür: Karma kullanım Durum: Yapıldı ​ Yapı bloğu, İstanbul'un en hareketli caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi üzerinde yer almaktadır. Bloğun diğer tarafı Selin Sokak ile sınır komşusudur. Bağdat Caddesi yoğun bir yaya akışına sahipken, Selin Caddesi mahallenin konut karakterine göre düşük bir yoğunluğa sahiptir. Ticari binanın geri çekilmiş cephesi, yayaları kaldırımın her iki yürüyüş yönünden karşılamak ve yönlendirmek için tasarlanmıştır. Ofislerde konfor seviyesini artırmak için sokaktan gelen gürültüyü azaltmak için çift cephe sistemi kullanılmaktadır. Selin Sokak tarafında bulunan konut binası her katta tek daire olarak planlanmıştır. Marmara Denizi ve Adalar'a yönelen yapı, kullanıcılarına değerli bir manzara sunuyor. ​ Proje alanı, sokak, avlu ve geçitler olmak üzere üç ana peyzaj alanından oluşmaktadır. Ofis bloğu Bağdat Caddesi'ne, konut ve ticaret bloğu ise Selin Sokak'a bakmaktadır. Avlu peyzajı bu iki blok arasında yer almakta olup, hem iki bloğun kullanıcıları hem de sakinleri için eğlence amaçlı işlev görmektedir. Otur&rahatla için peyzaj özellikleri sunan alan, kontrollü araç erişimi ile yaya önceliğine sahiptir. Uygun toprak derinliği sağlayan devasa ağaçlar, yeraltı otopark alanının üst kısmına yerleştirilmiştir. Bağdat Caddesi tarafında ise, sokağın günlük kullanıcılarının da kullanabileceği, entegre oturma ünitelerine sahip yumuşak peyzaj elemanları yer alıyor. Ayrıca yüzey aydınlatması ile binaya yönlendirme sağlanmaktadır. Avludan geçişler, farklı kotlarda yumuşak peyzaj ile çalışan merdiven ve rampa-merdiven çözümlerine sahiptir. Mevsimsel renk değişimlerini yansıtmak için yaprak döken ve yaprak dökmeyen bitkiler kullanılır. Su tüketimini azaltmak için çim kullanımından kaçınılmış ve örtücü bitkiler tercih edilmiştir. Ayrıca çalılar su tüketim seviyelerine göre gruplar halinde kullanılmaktadır. ​ MSV Erenköy: Projeler MSV Erenköy: Projeler

  • MSV Erenköy | Şerbetçi Mimarlık

    1/10 MSV E renköy Konum: İstanbul, Türkiye Yıl: 2019 Durum: İnşa edildi Tip: Karma Kullanım MSV E renköy Yapı bloğu, İstanbul'un en hareketli caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi üzerinde yer almaktadır. Bloğun diğer tarafı Selin Caddesi ile sınır komşusudur. Bağdat Caddesi yüksek yoğunluklu bir yaya akışına sahipken, Selin Caddesi mahallenin konut karakterine göre düşük yoğunluklu bir yaya akışına sahiptir. ​ Ticari binanın girintili cephesi, kaldırımın her iki yürüme yönünden yayaları karşılamak ve yönlendirmek için tasarlanmıştır. Ofislerde konfor seviyesini arttırmak için sokaktan gelen gürültüyü azaltmak için çift cephe sistemi kullanılmaktadır. Selin Caddesi tarafındaki konut binası her katta tek daire olacak şekilde planlanmıştır. Bina, Marmara Denizi ve Adalar'a cepheli olup, kullanıcılarına değerli bir manzara sunmaktadır. ​ Proje alanı, cadde, avlu ve geçitler olmak üzere üç ana peyzaj alanından oluşmaktadır. Ofis bloğu Bağdat Caddesi'ne, konut ve ticari blok ise Selin Sokak'a bakmaktadır. ​ Avlu peyzajı, bu iki blok arasında yer alır ve hem iki bloğun kullanıcıları hem de sakinleri için rekreasyonel olarak işlev görür. Otur ve rahatla için peyzaj özellikleri sunan alan, kontrollü araç girişi ile yaya önceliğine sahiptir. Uygun toprak derinliğini sağlayan devasa ağaçlar, yer altı otopark alanının üst kısmına yerleştirilmiştir. Bağdat Caddesi tarafında, sokağın günlük kullanıcılarının da kullanabileceği entegre oturma birimleri ile yumuşak peyzaj elemanları yer alıyor. Ayrıca yüzey aydınlatması ile binaya yönlenme sağlanmıştır. Avlu içinden geçen geçişler, farklı kotlarda yumuşak peyzajla çalışan merdiven ve rampa-merdiven çözümlerine sahiptir. Mevsimsel renk değişikliklerini yansıtmak için yaprak döken ve yaprak dökmeyen bitkiler kullanılır. Su tüketimini azaltmak için çim kullanımından kaçınılmış ve örtücü bitkiler tercih edilmiştir. Ayrıca çalılar su tüketim derecelerine göre gruplar halinde kullanılmaktadır.

bottom of page